Bagestål – hvad er det?

Julen 2013 åbnede jeg en meget tung pakke, importeret fra USA. Det var uden konkurrence årets julegave, da jeg havde ønsket mig det siden jeg læste om det første gang :-).

Jeg blev mildest talt blæst omkuld af den måde mit nye bagestål hævede kvaliteten af mine brød, boller og pizzaer med flere niveauer, og forventede at en dansk producent eller importør ville opdage det fantastiske bagestål, sende det på markedet og hæve standarden hos alle de andre hjemmebagere i Danmark.

Det skete bare ikke.. og den 1. maj 2015 åbnede vi derfor vores egen lille webshop. Missionen var (og er stadig) at få danskerne til at skifte deres pizzasten ud med et bagestål, og dermed booste deres ovn og bageresultater fra sten- til stålalderen!

Siden da, har vi solgt mere end 10.000 bagestål til danske og udenlandske hobbybagere.

Familien Bagestål

Hvorfor er et Bagestål bedre end en Pizzasten?

Som “gammel” matematiklærer kan jeg ikke lade være med at elske den logiske og enkle forklaring på hvorfor et bagestål overgår en pizzasten med flere længder.

To ord: “Massefylde” og “Varmeledning”

Massefylde bestemmer hvor meget energi/varme noget kan optage og lagre. Jo højere vægt, jo højere massefylde og dermed højere kapacitet for at optage og lagre energi, eller i dette tilfælde “varme”.

Et 6 mm tykt bagestål vejer mere end en 6 mm tyk pizzasten. Derfor kan den indeholde mere varme. For at kunne lagre ligeså meget varme skulle pizzastenen være omkring 12 cm tyk!

Varmeledningsevnen bestemmer hvor godt noget er et til at lede energi/varme fra et sted til et andet. I dette tilfælde fra bunden af pladen til toppen, hvor dejen ligger. Sten er ikke en god varmeleder. Derfor tager det også en del tid at varme en traditionel stenovn op. Når en traditionel pizzasten er fyldt med varme, afgiver den varmen hurtigt, men optager derefter ny varme alt for langsomt til at det kan nå hele vejen igennem stenen inden pizzaen eller bagværket er færdigt. Resultatet er at pizzaen kommer på en varm sten, sluger varmen og bager færdig på en kold sten – hvilket resulterer i en slatten pizza :-(.

På et bagestål ser det anderledes ud. Da det kan indeholde meget mere varme, bager pizzaen på den lagrede varme i længere tid, og da det er mega effektivt til at lede ny varme fra bunden af stålet til toppen, hvor pizzaen ligger, kommer pizzaen aldrig til at ligge på en kold overflade. Det varme bagestål resulterer derfor altid i sprøde pizzaer.

Det samme gælder brød, boller og baguettes.

Vores bagestål bliver varmt anbefalet af vores kunder!

Faktisk kan 80% af vores salg spores tilbage til banbefalinger fra kunders familie, venner og kollegaer. Det er vi SUPER stolte af!

Bagestål Test

..og det heldigvis ikke kun danskerne der elsker Bagestålet. Englænderne var nogle af de første til at kaste sig over muligheden for at købe dansk stål, så et år efter vi åbnede i Danmark, grundlagde vi det engelske selskab: The Pizza Steel Company Ltd, der tilbyder de samme produkter og services (hurtig fragt, gratis retur, 30 dages returret og 5 års garanti) som vores danske shop.

Tdligt 2017, åbnede vi Pizzasteel.com, der sender danske stål ud til kunder i hele EU, og november 2017 indgik vi samarbejde med et firma i Schweiz, der nu distribuerer “The Pizza Steel” til kunder i Schweiz.

Derudover har vi solgt stål til Brasilien, Israel, Island, Grønland, Singapore mm, så her 3 år efter vi åbnede butikken, bliver der bagt på dansk stål i mere end 35 lande, og det er vi faktisk ret stolte af :-).

Hvem står bag det danske bagestål?

Det gør en tidligere folkeskolelærer, hans dejlige kone og deres to små piger :-). Jeg (farmand Brian) er ivrig amatørbager, og har bagt på stål siden jeg fik mit første rustikt udskårne stykke skibsstål tilbage i 2013. Jeg har designet vores produkter med et konstant fokus på funktionalitet. Derfor er produkterne ikke bare smukke, men også både funktionelle og rengøringsvenlige. Når du modtager Bagestålet, modtager du samtid vores instruktionsfolder med gode råd til vedligeholdelse samt spændende opskrifter, så du kan komme i gang med at bage :-).